horizontal menus
 

Maskinvare

maskin  

HamboHus kjører på Macintosh maskiner, i både 32 og 64 bit modus. Pr idag kreves minst MacOS 10.6 (Snow Leopard). Ellers fungerer programmet bra med de aller fleste maskiner. Det er selvfølgelig best med en rask, moderne maskin.

Det er en fordel med stor skjerm. Mange tunge brukere foretrekker to skjermer, f.eks. en bærbar med en større ekstern skjerm. For eldre maskiner bør man sjekke at maskinen faktisk fungerer med flere skjermer (og ikke bare med "speiling").

Mange brukere vil ønske en skriver med papirstørrelser større enn A4. Før skriveren kjøpes, sjekk at skriveren har support for Mac og en driver for den aktuelle MacOS versjonen.

Minimumskrav:

  • Mac OS X versjon 10.6 (Snow Leopard) eller nyere
  • Intel-prosessor

Integrering med andre programmer og systemer

HamboHus tilbyr integrering med flere andre programmer.

SketchUp Eksempel  

Husmodellen kan eksporteres og vises i SketchUp® v.hj.a eksport av tilpasset DXF og en SketchUp malfil. Det finnes et opplegg for å automatisk erstatte HamboHus symboler med vilkårlige SketchUp komponenter.

Planer, fasader, oversikter, og snitt kan skrives til skriver eller PDF. Det finnes avanserte skalerings muligheter og muligheter til å dele tegningen over flere ark.

Tegninger kan lagres i PDF. Det finnes også support for å kunne lagre mange PDF-tegninger på én gang. Tegninger kan utføres til PDF uten hjelp fra skriver-driveren. Dette gir god support for store papirstørrelser som man får skrevet ut eksternt.

Tegninger kan utføres som DXF med linjer.

Tabell-skjermvinduer, f.eks. veggoversikter, kan kopieres til utklippet som tab-separert data. Data kan så limes inn i andre programmer, f.eks. Microsoft Excel.

IFC-filer kan importeres, slik at man får vegger, etasjeskillere, åpninger, og tak. For at importen skal gi best mulig resultat, bør man starte med import malfil og tilpasse den til definisjoner på IFC-filen. Se Technical Note nr 14.

Terrengpunkter kan importeres fra en tilpasset DXF-fil.

Excel Eksempel  

Rapportdefinisjoner kan skrives slik at rapportene utformes som tab-separert tekst, noe som gjør det lett å få tabeller over til andre programmer.

Rapportdefinisjoner kan også skrives slik at rapportene utformes i Visual Basic® for Microsoft Excel®. Direkte kobling til Microsoft Excel® tilbys hvis den kjører på samme maskin og er en versjon som støtter VisualBasic (ikke Microsoft Office 2008).

Materialdatabasen kan eksporteres og importeres i tab-separert format. Det kan gjøres med alle felt eller med et utvalg. Oppdatering av utvalgte felt er spesielt nytting til prisoppdateringer fra eksterne databaser. Det kan også brukes til oppdatering av beskrivelser fra f.eks. NOBB. Man kan velge å ha masterkopien av databasen i et annet program, f.eks. et regneark.

 
Hjem | Produkt | Metode | Last ned | Teknisk | Support| Forespørsel | Kontakt